Gajary » read post

Pri letisku v Kuchyni vraj horela len tráva

  • August 17th, 2007

V stredu 15. 8. asi o 18.30 h sa z doteraz nezistených príèin rozhorela rozsiahla trávnatá plocha neïaleko armádneho letiska Kuchyòa. Informácia z teletextu TV Markíza (16. 8.) o tom, že horí les, sú nepravdivé. „Lesný porast oheò našastie nezasiahol. Zhorela tráva na ploche asi 20 ha. Momentálne máme požiar pod kontrolou. Situáciu však monitorujeme.
Tráva tlie, silný vietor a extrémne sucho robia svoje, tak musíme by v strehu,“ povedal P. Èaniga z VLM SR, š. p., odštepný závod Malacky 16. 8. krátko pred 15.00 h, ktorý bol v tom èase priamo v teréne.

A. Škopíka z Malaciek, ktorý kontaktoval eM TV, pobúrila informácia z teletextového príspevku TV Markíza, pod¾a ktorého v hasení by sa malo pokraèova až popoludní, pretože by na letisku mali cvièi letci.

„Žiadne cvièenia tu neboli,“ dementoval správu P. Èaniga. Rovnako vylúèil, že by požiar spôsobili lesníci alebo vojaci ako sa medzi ¾uïmi šepká. „Príèiny požiaru sa budú vyšetrova. Nikto sa nezranil a škody na našom majetku sú nulové, keïže oheò nezasiahol les. Teraz je pre nás podstatné, aby sme mali dostatok hasiva, keby sa plocha opä rozhorela.“ Na mieste je do desa zásahových vozidiel. Na pomoc prišli hasièi a záchranári z Malaciek aj Bratislavy. Do prác sa zapojili aj vojaci.

zdroj: malacky.sk

  • Novinky
  • Comments Off on Pri letisku v Kuchyni vraj horela len tráva

Comments are closed.