Gajary » read post

Vysokoškolské štúdium už aj v Malackách

  • July 26th, 2007

V školskom roku 2007/2008 Malacky po prvý raz v histórii ponúknu obyvate¾om Záhoria možnos študova na vysokej škole bez cestovania.

Trenèianska univerzita Alexandra Dubèeka na vysunutom pracovisku v Inkubátore v Malackách už na jeseò otvára externé bakalárske a magisterské štúdium v odbore politológia. Pre zaèiatok sa ráta s 30 – 50 študentmi, ktorí získajú teoretický základ z odborných politologických disciplín (porovnávacej politológie, politickej sociológie, dejín politických teórií, súèasných trendov v politologickom myslení atï.). Vïaka nadobudnutým znalostiam z problematiky organizácie a riadenia spoloènosti absolventi nájdu uplatnenie v komunálnej politike, ale aj vo verejnej a štátnej správe, organizáciách tretieho sektora, ale aj v médiách èi medzinárodných organizáciách.

Študentom politológie na poboèke Trenèianskej univerzity A. Dubèeka v Malackách sa môže sta bez prijímacích pohovorov každý záujemca, ktorý ukonèil strednú školu. Podmienkou prijatia na magisterské štúdium je predchádzajúce ukonèenie bakalárskeho štúdia v odbore politológia, alebo ukonèené magisterské štúdium v inom odbore. V oboch prípadoch treba poda prihlášku na sekretariát Inkubátora v Malackách najneskôr do 25. augusta a zaplati vstupný poplatok 800 Sk. Cena školného za 1 semester je 17 500 Sk.

Mestu Malacky mimoriadne záleží na možnosti dosta vysokoškolské štúdium do Malaciek a priblíži ho k Záhoriu. Nejde pritom len o vec prestíže, ale o naliehavú potrebu, pretože štruktúra vzdelanostnej úrovne v Malackom okrese patrí k najhorším na Slovensku. Pod¾a ostatného sèítania obyvate¾ov v roku 2001 v Malackom okrese na 1000 ¾udí pripadá 64 s vysokoškolským vzdelaním, prièom na Slovensku to je 93, v Bratislavskom kraji 195 a v Bratislave až 350 z 1000 obyvate¾ov.

zdroj: malacky.sk

  • Novinky
  • Comments Off on Vysokoškolské štúdium už aj v Malackách

Comments are closed.